Składniki:

60 dag schabu
4 plastry ananasa
1 łyżeczka musztardy
10 dag żółtego sera (edamskiego)
1 jajko
Mąka
Bułka tarta
Olej do smażenia
1 cytryna
Zielona pietruszka
Sól, pieprz

Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, pokroić na 4 kotlety. Plastry mięsa lekko rozbić tłuczkiem, posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem, posmarować musztardą. Każdy plaster rozciąć robiąc kieszeń. Do kieszeni włożyć plaster ananasa i sera. Spiąć za pomocą wykałaczek. Jajko roztrzepać na talerzu, posolić. Kotlety obtaczać w mące, jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety na silnym ogniu z obydwóch stron. Następnie zmniejszyć płomień i smażyć aż będą już dobre (złociste i chrupiące). Kotlety ułożyć na półmisku i udekorować zieloną pietruszką i plastrami cytryny.