Składniki:
– 6 kolby kukurydzy
– vegeta
– pieprz
– 150- 200 g masła
– 2 łyżeczki czosnku
– 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku
– 2 łyżeczki oregano
– 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku
– opakowanie szpadek

Sposób przygotowania:

Z kolb kukurydzy usunąć listki i włókna. Każdą kolbę przekroić na dwie części. Doprawić vegetą i pieprzem. Odstawić na 10-15 minut. W miseczce podać masło i dodać przyprawy. Zostawić na 5-10 minut. Dzięki temu masło się dobrze zetrze z przyprawami. Po 5-10 minutach wymieszać przyprawy z masłem. Powstanie masło, które powinno się odstawić na 5 minut. Kolby kukurydzy nadziać na szpadki. Położyć na grillu. Piec przez 30-35 minut. Obracać każdą część kolby na jedną i drugą stronę. Gdy już się podpieką, położyć na talerzu. Podawać z masłem. Do tego można podać jeszcze przekąski mięsne w postaci koreczków. Do kolb kukurydzy będą pasować odmiany serów żółtych i białych.