Składniki:

- 50 dag karkówki
- 1 łyżka Vegety
- 1 łyżka czosnku
- 1 łyżka papryki słodkiej i ostrej
- 1 łyżka kolendry
- 1 łyżka pieprzu
- liście laurowe
- pęczek tymianku
Sposób przygotowania:

Umyj mięso i osusz. Pokrój w centymetrowe plastry. Obtocz z jednej i z drugiej strony przyprawami. Połóż na każdym plastrze po 1 liściu laurowym. Przełóż karkówkę do miseczki i przykryj.  Odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce. Dzięki temu mięso nabierze smaku i aromatu. Po 2 godzinach zostaw karkówkę na grillu. Mięso powinno się przewracać specjalną łopatką na jedną i drugą stronę. Dzięki temu będzie dobrze wysmażone. Po usmażeniu przełóż na talerze i posyp świeżym tymiankiem. Podawaj z ziemniakami. Do karkówki będzie pasowała surówka z czerwonej kapusty.