Składniki:
- 20 dużych pieczarek
- 25 dag sera żółtego ( mimolette lub gouda)
- 3 średnie papryki pomarańczowe
- 2 małe cebule czerwone
- vegeta
- pieprz
- folia aluminiowa
- szczypiorek
- oliwa

Sposób przygotowania:

Oczyść pieczarki i odetnij ich nóżki. Cebulę, paprykę i nóżki pieczarek pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni z oliwą. Dodaj vegetę i pieprz. Farsz powinnień się dusić około 10-15 minut, aby papryka była miękka. Farsz umieść na kapeluszach pieczarek. Na sam wierzch połóż po dwa plastry sera żółtego. Kapelusze umieść na grillu. Na każdym kapeluszu umieść folię aluminiową. Grilluj je przez ok. 20 minut. Po 20 minutach zdejmij folię aluminiową i połóż kapelusze na talerzach. Posyp posiekanym szczypiorkiem. Do tej przekąski będą pasowały grzanki bądź ziemniaki z grilla.