Skład:

kalafior     1      szt.
cebula     2      szt.
bułka     2      szt.
jajka     2      szt.
koperek     1      l.
bułka tarta     20      dkg.

Czas wykonania : 35 min.
Ilość porcji : 4
Przepis :

Kalafior umyć i podzielić na mniejsze części.Podgotować go tak żeby był
półtwardy.Namoczyć w miseczce z wodą bułkę.Odcedzony kalafior można
przepuścić przez maszynkę do mięsa wraz z namoczoną w
wodzie i odciśniętą
bardzo mocno bułką lub też zmiksować na najmniejszych obrotach.Dodać drobno
posiekany koperek.Pokrojoną w drobną kostkę cebulę podsmażyć na jasnozłoty
kolor i dodać do kalafiora.Na samym końcu dodać surowe jajka. Wymieszać
wszystko przyprawiając do smaku solą i pieprzem. Uformować kotleciki według
uznania, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na dobrze rozgrzanej patelni na
złoty kolor.