Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 średnia cebula
  • ¼ łyżeczki kurkumy
  • ½ łyżeczki chilli
  • pietruszka świeża wg uznania
  • imbir mielony wg uznania
  • 4 łyżki masła
  • sól i pieprz do smaku
  • pomidor do dekoracji

Przepis:

Cebulę i pietruszkę siekamy. Pomidory dzielimy na cząstki. Rozgrzewamy masło na patelni i smażymy cebulę aż będzie szklista. Dodajemy chilli, imbir, sól, pieprz, zmniejszamy ogień i smażymy przez ok. 1 min. Doprawiamy kurkumą i smażymy kolejną minutę cały czas mieszając. Wbijamy jajka. Mieszamy i smażymy do momentu zgęstnienia. Jajecznicę podajemy gorącą, posypaną pietruszką i udekorowaną cząstkami pomidorów.