Składniki:

  • 750 g filetów z kurczaka
  • 90 ml jogurty naturalnego
  • ¼ cebuli
  • 1 łyżka świeżego imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 3 łyżeczki garam masala
  • Sól wg uznania

Przepis:

Przygotowujemy 10 patyczków do szaszłyków. Wkładamy je do zimnej wody na 30 minut. Cebulę i czosnek siekamy. Imbir ucieramy. Filety myjemy i kroimy w kostki. Cebulę, czosnek, imbir oraz sok z cytryny mieszamy z jogurtem. Doprawiamy do smaku solą.  Kurczaka nadziewamy na patyczki. Szaszłyki kładziemy na płaskim talerzu i zalewamy uprzednio przygotowanym sosem z jogurtu. Odstawiamy do lodówki na 3-4 godziny. Grillujemy je po 5 minut z każdej strony. Szaszłyki możemy również upiec w piekarniku na aluminiowej folii.