Składniki:
- 750 g filetów z kurczaka
- 90 ml jogurty naturalnego
- ¼ cebuli
- 1 łyżka świeżego imbiru
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 3 łyżeczki garam masala
- Sól wg uznania
Przepis:
Przygotowujemy 10 patyczków do szaszłyków. Wkładamy je do zimnej wody na 30 minut. Cebulę i czosnek siekamy. Imbir ucieramy. Filety myjemy i kroimy w kostki. Cebulę, czosnek, imbir oraz sok z cytryny mieszamy z jogurtem. Doprawiamy do smaku solą. Kurczaka nadziewamy na patyczki. Szaszłyki kładziemy na płaskim talerzu i zalewamy uprzednio przygotowanym sosem z jogurtu. Odstawiamy do lodówki na 3-4 godziny. Grillujemy je po 5 minut z każdej strony. Szaszłyki możemy również upiec w piekarniku na aluminiowej folii.