Skład:

papryka czerwona     6      szt.
ryż     2      woreczek
mięso mielone     50      dkg.
cebula     2      szt.
czosnek     2      ząbek

Czas wykonania : 45 min.
Ilość porcji : 3
Opis potrawy :

Można podawać z sosem pomidorowym – jak do gołąbków.

Przepis :

Ryż ugotować w osolonej wodzie.Na patelni podsmażyć cebulę i skrojony lub
wyciśnięty czosnek.Następnie dodać mięso mielone i wszystko razem
podsmażyć.Przyprawić solą, pieprzem,papryką i ziołami do smaku.Ryż i
podsmażone mięso wzmieszać.Można ewentualnie doprawić całość jeszcze raz.
Papryki umyć odciąć góry tak aby przpominały czapeczki(ogonki zielone
najlepiej zostawić).Wyczyścić w środku. Nadziać farszem i przykryć
„czapeczkami”.Potem gotować jak gołąbki.Kiedy papryka będzie miękka
wyciągnąć.Gotowe.