Składniki:

– filet podwójny z kurczaka

-2 cebule

-2 papryki (żółta i czerwona)

– 4 średnie pomidory

– 3 średnie cukinie

– 20 dkg pieczarek

– 3 ząbki czosnku

-przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka i ostra, ziele angielskie, liść laurowy)

-przecier pomidorowy

– kostka rosołowa

Przygotowanie:

Kroimy cebule w duże koła i podsmażamy na patelni razem z pokrojonym filetem, (mięso przed smażeniem warto posypać przyprawą do kurczaka). Kroimy w kostkę warzywa ( wszystkie warzywa kroję razem ze skórką nawet cukinie), dodajemy kostkę rosołową  i dusimy w dużym rondlu pod przykryciem nie dolewając wody, dodajemy mięso, czosnek, kilka ziaren ziela angielskiego i 2 listki laurowe,  dusimy jeszcze przez ok godzinę.

Kiedy wszystkie warzywa będą miękkie wówczas leczo jest gotowe, warto je doprawić przecierem pomidorowym i papryką w proszku według uznania.

Smacznego!