Jeśli nie macie co zrobić z pieczywem, które nie jest pierwszej świeżości, znajdziemy dla was idealny sposób na podanie z takich wczorajszych bułeczek pysznego dania chociażby śniadaniowego. Oto bułeczki z ciekawym farszem. Potrzebujesz:

– 4 bułki kajzerki

–  30dkg pieczarek

– 2 cebule

– jajko

– 2 łyżki masła

– 2 łyżki oliwy

– trochę startego żółtego sera do posypania

– sól, pieprz, szczypiorek lub natka pietruszki

Najpierw zajmujemy się farszem. Cebulę należy oczywiście obrać a następnie pokroić w dosyć drobną kosteczkę. Następnie myjemy i odsączamy pieczarki i je również kroimy w podobnej wielkości kawałeczki. Rozgrzewamy na patelni oliwę z masłem i podsmażamy na niej naszą cebulkę z pieczarkami cały czas mieszając. Pieczarki dodajemy oczywiście nie prosto z cebulą lecz kiedy ona się zeszkli. Kiedy pieczarki się już podsmażą dodajemy do tego puszek ze środka bułki, który wcześniej sobie wydłubujemy. Całość doprawiamy do smaku i odstawiamy do przestygnięcia. Kiedy całość jest już chłodna możemy dodać jajko oraz część zielonych przypraw. Kiedy farsz jest gotowy możemy do każdej wydrążonej bułki wrzucić odrobinę masła i na to nasz farsz aby ładnie się rozpływało i bułka nie była zbyt sucha. Farsz upychamy dokładnie aby było go sporo i wkładamy do piekarnika 180’C na 10 minut. Obok naszych nadzianych bułek układamy do pieczenia też wierzchy, które stworzą nam piękne chrupiące czapeczki. Po upieczeniu posypujemy gorące bułki serem aby mógł się roztopić, posypujemy zieleniną i nakładamy czapeczki. Gotowe!