Skład:
bagietka 2 szt.
pieczarki 30 dkg.
ser żółty 10 dkg.
ser pleśniowy 10 dkg.
ser Mozzarella 10 dkg.
cebula 2 szt.
Czas wykonania : 40 min.
Ilość porcji : 4
Opis potrawy :
Fajne jako dodatek do drobiu z grilla lub karczku.
Przepis :
Bagietki przeciąć tak aby powstały z jednej dwie mniejsze. Następnie
wydrążyć je tak aby pozostała cienka warstwa na skórce i uważając aby się
nie rozerwały.Na patelni podsmażyć drobno posiekaną cebulę i starte na
cienkich oczkach pieczarki. Kiedy woda z pieczarek odparuje i lekko się
podsmażą zdjąć z ognia. Przełożyć do miski , dodać starty ser żółty oraz
pokrojone w drobną kosteczkę ser pleśniowy i mozzarella.Wymieszać
dokładnie, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Następnie nadziać bagietkę
przygotowanym farszem, można na samym początku nadziewania wrzucić do
środka odrobinkę masła. Nadziane bagietki zawinąć w folię aluminiową i
położyć na grilla na 25 min lub wstawić do piekarnika na około 15-20 min
(180 st C).Upieczoną bagietkę można pokroić w cienkie plastry lub
delektować się dużą porcją.