Aby zrobić babeczki z farszem pieczarkowym potrzeba :
Składniki:
– babeczki:
– 50 dag mąki krupczatki
– 25 dag masła roślinnego
– jajo
– sól

– farsz:
– 40 dag pieczarek
– 2 łyżeczki majeranku
– łyżka masła
– sól

Z mąki, masła roślinnego i jajka szybko zagnieść ciasto i wstawić je na godzinę do lodówki. Po wyjęciu wykleić nim dość cienko foremki. Upiecz je w gorącym piekarniku na złoty kolor, lekko przestudzić. Do tak przygotowanych kruchych babeczek włożyć przygotowany już farsz.

Farsz: pieczarki oczyść, opłucz, osącz, drobno posiekaj lub zmiel w maszynce. Tak przygotowane usmażyć na maśle, doprawić majerankiem i solą.

Farsz włożyć do babeczek i delikatnie ugnieć. Babeczki zapiekaj ponownie w piekarniku.