Pyszne babeczki czekoladowe z kawałkami mlecznej czekolady. Są delikatne jak biszkopt i pełne czekoladowych piegusków. Samo przygotowanie jest bardzo szybkie- wystarczy wymieszać składniki. Przepis można urozmaicić ulubionymi orzechami albo migdałami.

Składniki:

2 szklanki mąki

2 jajka

1 szklanka cukru

3/4 szklanki oleju

półtora szklanki mleka

2 tabliczki mlecznej czekolady

3 łyżki kakao

półtora łyżeczki proszku do pieczenia

łyżeczka sody oczyszczonej

cukier puder do dekoracji

Mąkę przesiewamy do dużej miski i dodajemy wszystkie suche składniki: cukier, kakao, proszek do pieczenia, sodę i pokruszoną czekoladę ( najlepiej pociąć ją nożem na małe kawałki). W osobnym naczyniu mieszamy ze sobą jajka, mleko i olej. Mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy łyżką. Wykładamy do foremek, pieczemy w temperaturze 190 stopni przez 25 minut. Można ozdobić cukrem pudrem, bakaliami lub kremem.

Smacznego.